Moda na zdrową żywność (kwiecień 2016)

Drukuj

26 kwietnia o godzinie 10:00 w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Słupsku reprezentacje wszystkich 19 miejskich przedszkoli rozpoczęły wielkie gotowanie

Zadaniem dzieci było przygotowanie w trakcie warsztatów 6 porcji degustacyjnych wybranej przez dane przedszkola potrawy. Oczywiście dzieci miały do dyspozycji tylko zdrową, sezonowo występującą żywność.

Nasze przedszkole reprezentowały dwie dziewczynki z GR IV Nadia i Ola oraz wychowawczyni Joanna Dąbrowska. Każdej delegacji asystował uczeń z klasy dobrego smaku pod patronatem Magdy Gessler z ZSP nr 1 w Słupsku. Dzieci bardzo sprawnie uwijały się przy przyrządzaniu posiłku, ponieważ na przygotowanie swojego deseru miały tylko20 minut. Deser był przepyszny! Znalazły się w nim m.in. jogurt, nasiona chia, banany ,mango ,kiwi świeża mięta. Cała akcja odbyła się pod patronatem Prezydenta Miasta Słupsk- Roberta Biedronia, który był również jedną z głównych osób degustujących.